Recepty

Ředkvičková polévka s čočkou po asijsku

Využijete: ředkvičky (zejména ty větší, nebo kdybyste našli nějakou dutou či dřevnatou), ředkvičkové natě, případně další zelené listy (z kedlubny, kadeřávek, pak choi, tatsoi), koriandr

Na oleji osmahněte cibuli (klidně použijte ty mladé cibulky z bedýnky), případně i česnek a trochu zázvoru, špetku římského kmínu a lžičku kurkumy. Přidejte nakrájené ředkvičky, cca 150g propláchnuté čočky (červené, žluté nebo zelené), zalijte asi 1 litrem vody nebo zeleninového vývaru. Vařte, dokud není čočka hotová. Potom přidejte posekané ředkvičkové natě a další zelené listy. Nechte zavadnout a potom rozmixujte tyčovým mixerem. Pokud bude polévka moc hustá, ještě ji rozřeďte horkou vodou. Osolte, opepřete. Posypte koriandrem. Můžete podávat ozdobené plátky ředkviček.