Recepty

Dýňové noky s kadeřávkovým pestem

Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka a pečeme v troubě 30-40 minut, dokud nebude měkká. Necháme zchladnout, vydlabeme dužninu, rozmixujeme na pyré.

Smícháme 230g sýra ricotta, dýňového pyré, 100g strouhaného parmezánu, kůru z jednoho bio citronu, půl lžičky soli, špetku muškátového oříšku a 260g mouky (může být i celozrnná). Vzniklé těsto rozdělte na čtyři díly, z každého vyválejte tlustšího hada, nožem odkrajujte noky, můžete lehce zmáčknout vidličkou, pokládejte na pomoučený vál.

Vhoďte do vroucí vody, jakmile noky vyplavou, vyndejte je na talíř.

Připravte si kadeřávkové pesto: rozmixujte kadeřávek (odstraňte silné řapíky), oříšky, citronovou šťávu, česnek, sůl, pepř, olivový olej, přidejte nastrouhaný parmezán.

Noky můžete ještě osmahnout na másle nebo ghí, potom smíchejte s pestem (pokud by bylo moc husté, rozřeďte trochou horké vody).

Noky můžete také podávat se špenátem nebo tatsoi orestovaným na troše másla.

Napište nám

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *