Recepty

Boloňská omáčka s čočkou(inspirováno The Bean Book od Rose Elliot)

Využijete: saturejku (nebo jiné bylinky na vaření), česnek, papriky, mrkev, bazalku na posypání

Na oleji orestujte jednu velkou cibuli, přidejte řapíky 2 stroužky česneku, nastrouhanou mrkev, nakrájenou papriku na kostičky, saturejku. (V tuto chvíli můžete vlít deci dobrého červeného vína a nechat odpařit alkohol. Tento krok můžete vynechat.) Po chvilce přidejte ještě 2 lžíce rajského protlaku, ½ lžičky mleté skořice, osolte, opepřete a vsypte 150g propláchnuté čočky (může být červená, ale i zelená, hnědá nebo kombinace). Promíchejte a potom zalijte jednou konzervou rajčat. Konzervu vypláchněte do poloviny vodou a tu vlijte také do hrnce. Přiveďte k varu a vařte, dokud čočka nezměkne. Můžete to provést i v papiňáku, bude to rychlejší. Pak už jen dochuťte solí a pepřem. Podávejte s těstovinami posypané nasekanou bazalkou.

Místo těstovin si můžete udělat nudle z cukety pomocí spiralizéru. Ty použijte buď syrové, nebo je můžete rychle orestovat na troše olivového oleje a teprve potom zalít omáčkou.

One Comment

Napište nám

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *