Recepty

Zelené zeleninové kari

Využijete: šalotku, papriku, mrkev, koriandr, citronovou trávu, thajskou bazalku, bok choy, cherry rajčátka

Na kari pastu rozmixujte 1 velkou šalotku včetně natě, svazek koriandru (nechte si pár lístků na ozdobu), 2 stonky citronové trávy (pouze měkké vnitřky stonků), 4 stroužky česneku, 5cm kousek zázvoru, 2 chilli papričky, lžičku mletého římského kmínu a 2 lžíce rybí omáčky.

Na oleji nebo ghí orestujte mrkev nakrájenou na plátky a papriku nakrájenou na větší kostičky, na závěr přidejte nasekané bok choy. Vyndejte z pánve, přidejte trochu oleje nebo ghí a restujte na něm kari pastu. Potom vlijte konzervu kokosového mléka, přilijte 200ml vody a vařte asi 10 minut, aby se omáčka trochu zredukovala. Potom vsypte orestovanou zeleninu, přidejte ještě pár rajčátek rozkrojených na polovinu a vařte ještě 5 minut. Dochuťte solí a pepřem, případně limetkovou šťávou. Na závěr vmíchejte lístky koriandru a thajské bazalky. Podávejte s jasmínovou rýží.

Napište nám

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *