Singapurská laksa po Záhorsku
Využijete: mrkev, máslovou dýni (nebo jinou dýni např. Hokkaido), naťovou cibulku (nebo pórek), chilli papričky, citronovou trávu, koriandr, tatsoi (nebo špenát, pak choi, bok choy…).
V mixeru rozmixujte půl svazku koriandru, 3 cibulky (nebo půl pórku), 5cm zázvoru, 2 stroužky česneku, 2 chilli papričky, lžičku kurkumy, lžíci sojové omáčky, rybí omáčky a sezamového oleje a vrchovatou lžičku arašídového másla a dva stonky citronové trávy (použijte jen měkké středy, zbytek listů posekejte, zalijte horkou vodou a udělejte si z nich čaj). Pasta bude fungovat i bez citronové trávy.
Mezitím v hrnci přiveďte k varu 800ml zeleninového nebo kuřecího vývaru. Nastrouhejte asi 200g dýně, pokrájejte 2 mrkve na tenká kolečka a vsypte do polévky. Potom přidejte i rozmixovanou pastu a po chvíli konzervu kokosového mléka, tlusté rýžové nudle, na kostičky pokrájené tofu a tatsoi (nebo jiné zelené listí).
Podávejte s vařeným vejcem, posypané koriandrem. Můžete dochutit limetkovou šťávou.