Jednoduché lasagne podle Green Kitchen
Využijete: šalotku, zelí, bazalku
Na oleji nebo ghí osmahněte šalotku nebo cibuli, 3 stroužky česneku, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce kaparů. Potom vlijte 3 konzervy rajčat, osolte a vařte na mírném ohni asi 20 minut.
250g zelí (zbaveného košťálu) pokrájejte na silnější proužky, přidejte je do omáčky spolu s polovinou svazku bazalky, nechte vařit 5 minut a potom vmíchejte 250g zakysané smetany, nejlépe creme fraiche, a 75g vařené čočky (nejlépe zelené nebo beluga).
Na dno zapékací nádoby o rozměrem 20x30cm vlijte vrstvu omáčky, zakryjte vrstvou lasagní, pokračujte vrstvou omáčky, posypte sýrem. Další vrstva budou opět lasagne. Opakujte vrstvy a zakončete omáčkou a strouhaným sýrem. Pečte na 200 stupňů asi 30-40 minut dozlatova.