Recepty

Hřejivá polévka s fazolemi

Využijete: mrkev, pastiňák nebo kořenovou petržel, řapíkatý celer, brambory, petrželku, chilli papričky, papriky, šalotku, toskánskou kapustu

Na oleji nebo ghí osmahněte šalotku, po chvíli přidejte nakrájený řapíkatý celer (půl svazku), 3 mrkve nakrájené na malé kostičky nebo plátky, kousek na kostičky nakrájeného pastiňáku nebo 2 petržele, 3 brambory nakrájené na kostičky, 2 papriky nakrájené na kostičky, 2 stroužky česneku, případně chilli papričku, ještě chvíli restujte. Pokud nejste vegetariáni, můžete přidat i klobásu nakrájenou na kolečka, nebo vyměňte za tempeh. Zalijte vodou či vývarem a vařte, dokud není zelenina měkká. Potom vmíchejte jednu konzervu fazolí (slitou), nebo fazole, které jste předem uvařili, a toskánskou kapustu nakrájenou na nudličky (tlusté řapíky odkrojte). Povařte ještě 5 minut, aby kapusta změkla, dochuťte solí, pepřem, na závěr vsypte petrželku.

Napište nám

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *