Dýňové noky se švestkovým rozvarem a mákem (podle Petra Klímy)
Dýňové pyré z předešlého receptu smícháme s polohrubou moukou a špetkou soli tak, aby se těsto nelepilo příliš na lžíci, ale ani nebylo moc tuhé. Lžící tvarujeme noky a klademe na pomoučený vál. Vaříme 6-7 minut.
Zatímco se noky vaří, nakrájíme 600g švestek na čtvrtky, podlijeme 100ml vody, přidáme půl lžičky mletého zázvoru a skořice a 3 lžíce datlového sirupu a povaříme asi 7 minut. Omáčku naservírujeme na talíř, přidáme noky, posypeme mletým máekm a případně zakápneme jogurtem nebo zakysanou smetanou.
PS: Omáčku můžete samozřejmě i rozmixovat tyčovým mixerem dohladka. Pokud by byla moc řídká, zahustěte lžící kukuřičného škrobu.
![](https://farmameziradky.cz/wp-content/uploads/2023/10/dynove-noky-se-svestkovou-omackou-768x1024.jpg)
![](https://farmameziradky.cz/wp-content/uploads/2023/10/golden-sauerkraut-2-75x75.jpg)
![](https://farmameziradky.cz/wp-content/uploads/2023/10/dynove-noky-s-kaderavkovym-pestem-75x75.jpg)