Recepty

Kimči

Využijete: mrkev, ředkve, vodnici, šalotku včetně natí, pekingské zelí, chilli papričky.

Pekingské zelí nakrájejte na velké kostky, osolte a nechte v míse alespoň hodinu. Potom propláchněte a vyždímejte vodu. Vmíchejte nastrouhanou mrkev, ředkev nakrájenou na nudličky, nakrájenou šalotku, nastrouhané 3 stroužky česneku a zhruba 2cm zázvoru, chilli papričku, ochutnejte, případně dosolte, přidejte ještě chilli v prášku nebo chilli pastu. V Korei přidávají ještě rybí omáčku (tak 1-2 lžičky). Pořádně proměte a promíchejte, aby zelenina pustila šťávu, napěchujte do vyvařené sklenice, zatižte a nechte zhruba 5 dní kvasit. Potom přesuňte do lednice.

Napište nám

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *