Recepty

Dýňové lívanečky

Dýni vydlabejte nakrájejte na klínky, rozložte na plech a pečte na 190 stupňů asi 30-40 minut, dokud není dýně měkká. Nechte zchladnout a rozmixujte na pyré. Odeberte 150g na lívanečky. Ze zbylého můžete udělat polévku, dýňové noky nebo ho zamražte.

V míse smíchejte 170g hladké mouky, 20g cukru (nebo jeden zralý rozmačkaný banán), půl lžičky mleté skořice a mletého kardamonu, špetku muškátového oříšku a perníkového koření, soli a 5g kypřicího prášku do pečiva. Ve druhé míse smíchejte dohladka 250ml mléka, 30g rozpuštěného másla, 150g dýňového pyré a jedno vejce. Nakonec přidejte suché ingredience a dobře promíchejte. Opečené lívanečky servírujte tak, jak je máte rádi. Třeba se švestkovými povidly a zakysanou smetanou…

Napište nám

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *