Recepty

Dýňová polévka se zázvorem

Využijete: mrkev, Hokkaido (nebo jinou dýni např. máslovou), bylinky.

Na oleji nebo ghí orestujte jednu velkou cibuli, 2 stroužky česneku, potom přidejte 2-3cm zázvoru nastrouhaného. Dýni vydlabejte a i se slupkou nakrájejte na kostky, vsypte do hrnce spolu se 2-3 bramborami také nakrájenými na kostky. Zalijte vodou či zeleninovým vývarem, aby byla zelenina akorát ponořená. Vařte doměkka, potom vlijte hrnek mléka a rozmixujte, osolte, opepřete, přidejte strouhaný muškátový oříšek a bylinky.

Obměny: „asijskou“ verzi polévky vytvoříte přidáním kokosového mléka a koriandru místo petrželky. Nebo můžete zkusit do polévky přidat trochu červené čočky.

Napište nám

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *