Recepty

Letní minestrone podle J. Oliviera

Využijete: mrkev, petržel, celer (včetně natí), česnek, mangold, cuketu, petrželku

2 cibule a 2 řapíky celeru (nebo celerovou nať) nakrájejte nadrobno a osmahněte na olivovém oleji, přidejte 200g rýže arborio, restujte chvilku a potom přidejte malý svazek tymiánu a rozmarýnu a zalijte 2l zeleninového vývaru. Vařte 15 minut. Mezitím si v hmoždíři připravte pesto: na kašičku rozdrťte 2 stroužky česneku s trochou mořské soli, přidejte 50g nastrouhaného parmezánu, citronovou šťávu dle chuti a 4 lžíce olivového oleje. Do polévky přidejte 600g nadrobno nakrájené zeleniny (mrkev, petržel, cuketa, celer, mangold, ale i fenykl, brokolice, chřest, hrášek…) a povařte ještě 10 minut. Osolte a opepřete. Rozdělte na talíře a navrch přidejte lžíci pesta.

Napište nám

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *