Recepty

Květákové placičky s bylinkovým dipem (inspirováno receptem z Apetitu)

Využijete:květák, jarní cibulku, bazalku, petrželku, česnekové výhonky

350g květáku rozdělte na růžičky a povařte doměkka, aby byl stále pevný na skus. Nechte zchladnout, poté rozmixujte nahrubo a promíchejte s 50g strouhanky, 100g nastrouhaného čedaru, 1 vejcem, 1 česnekovým výhonkem nasekaným najemno a půl lžičkou sušených bylinek (tymián, oregano…), osolte, opepřete. Ze směsi tvarujte placičky, vyskládejte na pečící papír na plech a pečte na 200 stupňů 12-14 minut dozlatova. Podávejte s dipem například z jogurtu/zakysané smetany, osolte, opepřete, přidejte nasekané bylinky a jarní cibulku, případně trochu citronové šťávy a olivového oleje. Jsou výborné i studené.

Napište nám

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *