Recepty

Zeleninová polévka s kadeřávkem a ovesnými vločkami

Využijete: kadeřávek (příp.toskánskou kapustu), listy z kedluben, bylinky

Na oleji nebo ghí orestujeme cibuli, 1-2 stroužky česneku, potom přidáme 2 na kostičky nakrájené brambory, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, jakoukoliv další zeleninu (kedlubnu apod.) a 1-2 hrsti ovesných vloček. Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a vaříme doměkka. Jakmile je zelenina měkká, přidáme nasekané listy kadeřávku a kedlubnové listy (řapíky můžeme přidat do polévky o chvilku dříve) a ještě chvilku povaříme (stačí 1-2 minuty).

Můžeme částečně rozmixovat tyčovým mixerem. Osolíme, opepříme. Na samotný závěr přidáme bylinky: petrželku, pažitku, libeček…

Napište nám

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *