Zeleninová polévka s kadeřávkem a ovesnými vločkami
Využijete: kadeřávek (příp.toskánskou kapustu), listy z kedluben, bylinky
Na oleji nebo ghí orestujeme cibuli, 1-2 stroužky česneku, potom přidáme 2 na kostičky nakrájené brambory, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, jakoukoliv další zeleninu (kedlubnu apod.) a 1-2 hrsti ovesných vloček. Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a vaříme doměkka. Jakmile je zelenina měkká, přidáme nasekané listy kadeřávku a kedlubnové listy (řapíky můžeme přidat do polévky o chvilku dříve) a ještě chvilku povaříme (stačí 1-2 minuty).
Můžeme částečně rozmixovat tyčovým mixerem. Osolíme, opepříme. Na samotný závěr přidáme bylinky: petrželku, pažitku, libeček…
![](https://farmameziradky.cz/wp-content/uploads/2023/06/polevka-s-kaderavkem-768x1024.jpg)
![](https://farmameziradky.cz/wp-content/uploads/2023/06/koprovka-s-kedlubnou-75x75.jpg)
![](https://farmameziradky.cz/wp-content/uploads/2023/06/testoviny-s-kozim-syrem-a-spenatem-1-75x75.jpg)