Recepty

Pečená zelenina – základní recept

Využijete: řepu, mrkev, případně kedlubnu, vodnici, fenykl, brokolici(v sezóně potom i rajčata, lilky, brambory, dýně, cuketu)

Zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky, nasypte do mísy, osolte, opepřete, můžete přidat bylinky (také česnek, na klínky nakrájenou cibuli, další koření dle chuti). Dle množství přilijte 2-4 polévkové lžíce olivového oleje, promíchejte, vysypte na plech, rozložte do jedné vrstvy a pečte na 190 stupňů asi 30 minut. Záleží na velikosti nakrájených kousků a druzích zeleniny.

Můžete podávat jako přílohu, ale i jako samostatné jídlo třeba s halloumi nebo smíchejte s čočkou/cizrnou/kroupami/rýží a podávejte posypané fetou nebo s kozím sýrem. Nebo si uvařte těstoviny s pestem (třeba brokolicovým viz. níže) a nasypte pečenou zeleninu na těstoviny.

Napište nám

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *