Recepty

Citronový salát z fenyklu a čočky (podle Green Kitchen)

Využijete: fenykl i s natí (nechte si ty nejjemnější části), hlávkový salát, salátovou řepu

Na marinádu prošleháme šťávu z velkého citronu, 2 lžíce medu, sůl, pepř. Fenykl nakrájíme na tenké (až průsvitné) plátky, dáme do mísy, zalijeme marinádou. Důkladně promícháme. Necháme 10 minut odstát. Mezitím pokrájíme/natrháme lístky salátu (cca 4 velké hrsti), dáme do mísy, přidáme 200g zelené čočky (uvařené nebo naklíčené) a nakonec marinovaný fenykl se vší šťávou, nasekanou fenyklovou nať a promícháme. Můžeme přidat plátky kozího sýra. V originál receptu se do salátu přidává ještě jedna na plátky nakrájená okurka. Snad už budou taky brzy v bedýnkách 🙂

Upgrade: Řepu z bedýnky nakrájejte na plátky, osolte, opepřete, přidejte bylinky, 2 lžíce olivového oleje, promíchejte, rozložte na plech a pečte na 190 stupňů cca 20-30 minut, dokud nebudou plátky měkké. Hlídejte, aby se nepřipálily. Nechte trochu zchladnout a přidejte do fenyklového salátu.

Napište nám

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *