Recepty

Těstoviny zapečené se špenátem a mangoldem

Tento recept je vypůjčený z Apetitu, trochu poupravený.

Na pánvi orestujeme cibuli, stroužek česneku, přidáme klidně až 400g nasekaného špenátu a mangoldu, necháme zavadnout, osolíme, opepříme. Zároveň uvaříme na skus 350g těstovin.

V míse prošleháme 3 vejce, 150ml smentany, 200ml mléka, přidáme 100g čedaru, 100g sýra gruyére, osolíme, opepříme. Vmícháme zelené listí a těstoviny, nalijeme do máslem vymazané formy vysypané strouhankou a posypeme strouhaným parmezánem. Pečeme 20-30 minut na 190 stupňů.

Podáváme ještě horké, nebo nechte cca 30 minut odstát, aby se vše zpevnilo. Jako příloha se skvěle hodí náš jarní salát 🙂

Napište nám

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *