Zeleninové chilli s čočkou a fazolemi
Využijete: mrkev, řapíkatý celer, papriky, rajčata, chilli papričky, pórek, petrželku (případně koriandr)
Na oleji nebo ghí orestujte jednu velkou cibuli, přidejte 2 stroužky česneku. Mezitím nakrájejte jednu mrkev na malé kousky, pórek na kolečka, papriky a rajčata na kostičky. K cibuli a česneku vsypte lžičku mletého koriandru a římského kmínu a půl lžičky uzené červené papriky. Po chvíli přidejte ještě 2 lžíce rajského protlaku, dobře promíchejte a vsypte všechnu zeleninu, 100g proprané červené čočky a přidejte jednu konzervu rajčat a zhruba polovinu konzervy vody. Vařte, dokud není čočka hotová, potom vsypte ještě konzervu scezených červených nebo černých fazolí ve slaném nálevu (nebo si uvařte předem vlastní, můžete uvařit fazolí více a zbytek zamrazit pro další vaření). Ještě chvilku povařte a na samý závěr vsypte bylinky a chilli papričky dle chuti.
Podávejte posypané strouhaným čedarem s kopečkem zakysané smetany s rýží nebo tortillami.